10.000 mylių kelionė

Prisipažinsiu: mane žiauriai veža mintis apie homeschooling (namų mokymą) ir unschooling (mokymąsi gyvenimiškų įgūdžių). Užuot tik skaičiusi apie juos, svajojusi ar net epizodiškai pabandžiusi, imsiu ir pradėsiu daryti – įgyvendinti savo educo creativa fantazijas.

1505000_10151967876598773_1918399388_n

Mokymasis namie ne tik gali papildyti ( užsienyje ir pakeisti) tradicinį mokymąsi mokykloje,  jis leidžia tėvams neapkerpėti ir sukuria nuolatinio mokymosi – mokymosi visą gyvenimą – galimybes. Lietuvoje šiuo metu normaliems ir gabiems vaikams mokytis namie yra nelegalu, neįprasta ar netgi atsilikėliška,  bet pasaulyje homescooling  yra labai paplitęs, leidžia vaikams pasiekti labai gerų sąmoningo mokymosi rezutatų. Homeschooling’u  domisi mokytojai ir net tie tėvai, kurių vaikai mokosi tradicinėje mokykloje.

Esu mama, žmona,mokytoja. Ne tik mokau kitus, bet ir pati dažnai mokausi ko nors naujo. Man labai svarbu kaip ir ko mokosi mano vaikas. Galvoje kirba šimtai idėjų. Deja, su dviem rankom ir 24 h per parą ne viską įgyvendinu. Anyway, naujų mokslo metų proga metu sau ir savo šeimai iššūkį Educo Creativa.

The last but not the least: “… bet kuris žmogus, įdėjęs 10.000 valandų darbo, bet kurioje veikloje gali pasiekti pasaulinių rezutatų!“ (Gladwell). So, why not?

Įrašo “10.000 mylių kelionė” komentarai: 9

  1. Unschooling + Traditional schooling??
    Galėčiau dar pora idėjų blogui, gal tiktų į temą?:
    – veganizmas + mėsos apdorojimo būdai
    – maldos/poteriai + karingas ateizmas
    – kailių mados + gyvūnų teisės

    Galit test toliau

    Patinka

      • na ok, gal per sudėtingai paklausiau, pabandysiu paprasčiau: ką gi šios dvi absoliučiai priešingos ideologijos veikia šalia viena kitos?

        Patinka

      • Jų pavadinimai yra vienoje vietoje todėl, kad nei viena nėra tobula, bet sąveikaudamos tarpusavy jos gali padėti apeiti/sumažinti/išvengti viena kitos trūkumus.
        To man ir reikia šiuo metu.Kaip mama – aš domiuosi ir naudoju homeschooling’ą, kaip pedagogė suvokiu kad tradicinė mokykla yra reikalinga, bet ten yra savų “bet“.

        Juk tradicinė mityba, jeigu derinama su pvz žaliavalgyste, irgi duos geresnių rezultatų žmogui,nei vien tik maitinantis įprastai (arba nesveikai).O jeigu maitintis vien tik “raw“ – ko aš negalėčiau gyvenant LT, o ir nenorėčiau (bandžiusi esu, beje.) – tai kažkuria prasme irgi idealogija ar kraštutinumas, vieniems pasiteisinantis, kitiems ne.

        Patinka

      • …tradicinį mokymą visgi “iškirpau“ – kad neklaidintų šiame įraše…(bet jo neatsisakau FB paskyroj) o jo buvimas paaiškintas ankstesniame komentare…

        Patinka

  2. Žaliavalgystė persidengia su tradicine mityba. Juk tradicinė mityba nedraudžia valgyt morkų. Todėl ir derint galima nesunkiai.

    Vienok unschooling’as gimė kaip kardinali priešprieša tradiciniam mokymui. Praktiškai nerasite nė vieno elemento kuris būtų abiejose sistemose. Susidaro įspūdis kad šiek tiek painiojate homeschoolingą su unschoolingu.

    Patinka

Parašykite komentarą